Home » Spannende evenementen wachten in Amsterdam dit weekend

Spannende evenementen wachten in Amsterdam dit weekend

Bij admin

Maak je klaar voor een actievol weekend in Amsterdam! Je hebt een plek op de eerste rij voor spannende evenementen die gewoon op ontdekking wachten.

Van tranen trekkende cabaretvoorstellingen tot boeiende tentoonstellingen, er is voor ieder wat wils. Mis de hilarische Goedkoop Cabaret niet of de lezing van schrijver Abdelkader Benali.

En voor de sportliefhebbers, beleef de opwindende World Padel Tour Amsterdam Open.

Bovendien kunnen kunstliefhebbers de tentoonstelling ter ere van Cas Oorthuys niet missen, een Nederlandse fotograaf en verzetslid.

Dus pak je vrienden en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring.

Cheap Cabaret

Op zoek naar een betaalbare avond vol entertainment? Bekijk het Goedkoop Cabaret, met nieuw materiaal van professionele cabaretartiesten, stand-up comedians en performers. Dit evenement belooft een hilarische en boeiende avond vol lachen en talent te worden.

Met een verrassende line-up van artiesten weet je nooit wie je op het podium zult zien. Het Goedkoop Cabaret vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober, van 20:30 tot 22:30 uur, in Theater CREA, gelegen aan de Nieuwe Achtergracht 170.

De ticketprijzen beginnen al vanaf slechts €11.50, waardoor het een budgetvriendelijke optie is voor een leuke avond uit. Mis deze kans niet om te genieten van betaalbaar entertainment dat comedy en performancekunst combineert.

Koop nu je tickets en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring!

Abdelkader Benali leest voor uit Mijn Huis Is Jouw Huis.

Mis de gelegenheid niet om Abdelkader Benali te zien voorlezen uit het boek Mijn Huis Is Jouw Huis tijdens de viering van de Kinderboekenweek in Amsterdam dit weekend. Dit evenement is een perfecte gelegenheid voor zowel kinderen als ouders om te genieten van de magie van het vertellen van verhalen.

Benali, een getalenteerde auteur, zal de pagina’s van Mijn Huis Is Jouw Huis tot leven brengen met zijn meeslepende voorleesstijl. Dit hartverwarmende verhaal, geschreven door Yvonne Jagtenberg, volgt de reis van een klein meisje dat haar huis en haar hart opent voor een vluchtelingengezin. Het verkent op prachtige wijze thema’s als vriendschap, empathie en het belang van het verwelkomen van anderen.

De auteurslezing vindt plaats bij OBA Postjesweg en de toegang is gratis. Dus pak je kleintjes en dompel jezelf onder in de betoverende wereld van Mijn Huis Is Jouw Huis tijdens de Kinderboekenweek.

Pride Purmerend – Wees jezelf

Je kunt dit weekend je ware zelf omarmen bij Pride Purmerend. Deze viering van Pride Purmerend heeft tot doel LGBTQ+ representatie te bevorderen en gemeenschapsacceptatie te stimuleren.

Het evenement biedt een verscheidenheid aan spannende activiteiten en optredens, waaronder theater, drag queen shows, dans theater en een silent disco. Het is een fantastische gelegenheid om je vrij uit te drukken en diversiteit te vieren.

Pride Purmerend vindt plaats op zaterdag 14 oktober op verschillende locaties in Purmerend. Door dit evenement bij te wonen, kun je deel uitmaken van een levendige gemeenschap die inclusiviteit en gelijkheid waardeert.

Wereld Padel Tour Amsterdam Open

Maak je klaar voor een actievol weekend op het World Padel Tour Amsterdam Open, het grootste padeltoernooi ter wereld, dat plaatsvindt van woensdag 10 tot zondag 15 oktober in AFAS Live.

Dit spannende evenement zal de vaardigheden van de top padelkampioenen laten zien, waaronder de Nederlandse spelers Uriël Maarsen en Bram Meijer. AFAS Live, gelegen aan Arena boulevard 590, zal worden omgetoverd tot een padelparadijs, met meerdere banen en een elektrische sfeer.

Kijk vol bewondering toe terwijl deze atleten hun behendigheid, kracht en precisie op de baan demonstreren. Of je nu een padelfan bent of nieuw bent in de sport, het World Padel Tour Amsterdam Open belooft een onvergetelijke ervaring.

Mis de kans niet om de intense gevechten en het ongelooflijke talent in AFAS Live te aanschouwen.

Cas Oorthuys, Verzetsfotograaf

Ontdek het krachtige werk van Cas Oorthuys, een verzetsfotograaf, terwijl zijn tentoonstelling zijn foto’s van de Tweede Wereldoorlog in het Verzetsmuseum Amsterdam laat zien.

Stap in de wereld van het Nederlandse verzet door de lens van Oorthuys, terwijl hij de moed, veerkracht en strijd van degenen die vochten tegen de bezetting vastlegde.

Deze fotografietentoonstelling biedt een unieke gelegenheid om de historische betekenis van Oorthuys’ werk te ervaren, omdat hij de verzetsbeweging en het dagelijkse leven van degenen die door de oorlog werden getroffen documenteerde.

Laat je onderdompelen in de zwart-witbeelden die levendig de moed en vastberadenheid van het Nederlandse volk tijdens deze turbulente periode weergeven.

Verkrijg een dieper begrip van het Nederlandse verzet en de kracht van fotografie als een middel voor verzet en herinnering.

Mis deze kans niet om de impact van Oorthuys’ fotografie uit de eerste hand te ervaren.

Veelgestelde vragen

Welke andere artiesten zullen te zien zijn bij het Goedkoop Cabaret evenement?

De goedkope cabaret line-up heeft een verrassende mix van professionele cabaretartiesten, stand-up comedians en performers. Maak je klaar voor een hilarische en vermakelijke avond! Ticket beschikbaarheid begint vanaf €11.50.

Is er een limiet voor het aantal beschikbare tickets voor de lezing van Abdelkader Benali?

Nee, de lezing van Abdelkader Benali is niet uitverkocht. Om tickets te krijgen, kun je gewoon naar de locatie, OBA Postjesweg, gaan op zaterdag 14 oktober. Toegang is gratis!

Welke specifieke evenementen zijn opgenomen in de Pride Purmerend viering?

De Pride Purmerend vieringsevenementen bieden theater, dragqueenoptredens, danstheater en een stille disco. Mis de verrassingsline-up van artiesten in het Goedkoop Cabaret niet. Het gaat een knalfeest worden!

Wie zijn de andere Nederlandse padelkampioenen die deelnemen aan de World Padel Tour Amsterdam Open?

De andere Nederlandse padelkampioenen die deelnemen aan de World Padel Tour Amsterdam Open zijn Uriël Maarsen en Bram Meijer. Zij zullen hun vaardigheden laten zien samen met de getalenteerde Goedkoop cabaretartiesten.

Naast de Tweede Wereldoorlog, welke andere periodes in de geschiedenis behandelt de tentoonstelling van Cas Oorthuys?

De tentoonstelling van Cas Oorthuys in het Verzetsmuseum Amsterdam toont zijn indrukwekkende werk uit de Tweede Wereldoorlog, maar behandelt ook de geschiedenis van Amsterdam tijdens de Gouden Eeuw. Ontdek de fascinerende beelden die het verleden van Amsterdam tot leven brengen.

Ook interessant

Laat een bericht achter